Team building – izkušnje direktorice

Večina nas ob nazivu team building pomisli na dogodek, kjer se srečajo zaposleni in izvajajo nekaj, kar jih poveže.

Enkrat ali dvakrat letno izveden dogodek izven podjetja in pod vodstvom zunanjih izvajalcev, ekipo sprosti in če je dogodek dobro izbran, lahko pokaže tudi kaj več.

Kot direktorica turističnega podjetja nad idejo, da bi šli na team building najprej nisem bila preveč navdušena. Izbrali smo ogled dobrih praks – nekaj hotelov in 3 urni team building – izdelavo eko vozila v štirih ekipah, člani so bili naključno izbrani. Nisem tehnično niti umetniško ustvarjalen tip, zato sem delo moje ekipe, bolj opazovala. Zdelo se mi je, kot da so sodelavci okoli mene čisto drugi ljudje, kot tisti, s katerimi vsak dan delam. Izjemna energija, volja, domiselnost, ustvarjalnost, vodstvene zmožnosti nekaterih, ki niso bili nikoli vodje… Seveda je bilo med ekipami nekaj tekmovalnosti, kar se mi zdi v redu in tudi vodje programa so tekmovalnost vzpodbujali. A ne samo to, v ospredje je prišla kreativnost, tehnične sposobnosti, popolna sproščenost in neobremenjenost s službenimi odnosi. In to je bil zame največji doprinos. Ena izmed sobaric je porisala avto kot prava likovna umetnica. Sodelavec, receptor, je tehnično zrisal vozilo in ga dejansko usposobil, da se je v njem nekaj metrov peljal. Potrdilo se je, da ne delamo vsi tega, kar smo sposobni in kar nas veseli.

Še tedne po tem so sodelavci omenjali dogodek, vzdušje v podjetju je postalo bolj sproščeno, kar je vplivalo na boljše odnose med zaposlenimi in izboljšalo tudi odnos do gostov.

Petra Zlatoper

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom