Valentinove jedi

Star pregovor pravi, da gre ljubezen gre skozi želodec. To lahko pomeni, da lahko z dobro hrano osvojiš srce nekoga ali pa, da z določenimi jedmi, lahko povečamo poželenje. Že stoletja velja, da imajo nekatere začimbe, kot nageljnove žbice, muškatni orešček, poper, čili, bazilika, rožmarin, žafran, janež afrodizične lastnosti. Stari Rimljani so prisegali na janež, …

Valentinove jedi Read More »

Amaretti

amaretti

Čudoviti italijanski mandljevi piškoti brez moke, zunaj čvrsti, znotraj mehki Amaretti so enostavni za pripravo, je pa dobro poznati nekaj fines, zato, da se res posrečijo. Če sledite receptu, se bodo zagotovo posrečili. SESTAVINE za ca 30 piškotkov: Za dekoracijo (ni nujno): POSTOPEK:

Maritozzi s pomarančno kremo in rožiči

Maritozzo ali rimski krofek, je priljubljeno sladko pecivo za zajtrk, večinoma polnjen z vanilin sladko stepeno smetano. Maritozzi so prevzeli Zagrebčane s svojim posebnim okusom – rožiči in pomarančno kremo. Krofke, katerih ime Maritozzo, je izpeljanka iz marito – soprog, pripravljajo že stoletja. V 19. stoletju so krofek vsak prvi petek v marcu podarili dekletu, …

Maritozzi s pomarančno kremo in rožiči Read More »

božanska pomarančna pita

Za pripravo in peko potrebujemo ca 3 ure (ne ves čas, vmes lahko skuhamo še kosilo) Sestavine za testo: Sestavine za mandljevo kremo: Sestavine za pomarančno kremo: Za dekoracijo: na tanke rezine narezana pomaranča PRIPRAVA: