Telečja obara

Obara ali ajmoht je juhi podobna slovenska narodna jed. To samostojna jed – enolončnico lahko pripravimo iz različnih vrst mesa: telečje, piščančje, zajčje, kozličkovo… in dodaja zelenjava: korenček, koleraba, zelena, grah in krompir. Čas priprave: 1 ura priprave, 2 uri kuhanja Zahtevnost: enostavna Sestavine za 4 – 5 oseb: 75 dag teletine (vrat, prsi ali pleče) 1 večja  ali dve manjši čebuli, še …

Telečja obara Read More »

Kuham na zalogo pri vas doma

Pri vas doma, pripravim z vašimi sestavinami domače in zdrave jedi za vašo družino. Čeprav je sveže pripravljena hrana najbolj kakovostna in slastna, pa si zaradi različnih obveznosti in razmer, delo lahko poenostavimo. S tovrstno ponudbo sem začela na povpraševanje strank in sodeč po povpraševanju, obstaja kar nekaj družin, ki jim je ta ponudba dobrodošla. …

Kuham na zalogo pri vas doma Read More »

Solata iz leče in buče

Lečna solata z bučo Enostavna večerja ali malica za v službo je zdrava in dovolj nasitna, ko sledi kosilo ali večerja. Priprava: 45 min Zahtevnost: enostavno Sestavine za 2 – 3 porcije: 150 gr zelene leče 10 češnjevih paradižnikov 200 gr pečene buče 200 gr mocarele, najbolje bivolje Pest svežega drobnjaka ali peteršilja ali bazilike …

Solata iz leče in buče Read More »

Aronija

Aronija – črne jagode za dobro kri, mladostni videz in dobro prebavo Do sedaj sem kuhala marmelado v kombinaciji z jabolki in slivami, a ni šla najbolje v promet. Letos sem naredila sok, ki je odličnega okusa, četudi sem dodala samo limone in na celo količino jagod samo 1 kg sladkorja. Zaradi visoke koncentracije, je …

Aronija Read More »