A la Italiana
Italijanske jedi, primerne tudi za družinske pogostitve.
Meni Antonija
Moja nona, Antonija Zlatoper, je bila kuharica in je kuhala v hotelu Krn v Tolminu, kasneje pa v Italiji. Naučila me je kar nekaj italijanskih jedi, čeprav me takrat kuhinja sploh ni zanimala. Danes se veliko njenih jedi spomnim in jih pripravljam na njen način.
Jetrna piščančja pašteta s peteršiljevo omako
Piščanec po lovsko – Cacciatore
(piščanec, paradižnik, paprika, gobice)
Maslena polenta
Sezonska solata
Profiteroli z vanilijevo kremo
Cena menija
18 Eur
Meni Sophia
»V kuhinji z ljubeznijo« kuharska knjiga igralke Sophie Loren iz leta 1971. V knjigi je predstavljenih 200 receptov čudovitih italijanskih, tudi manj poznanih jedi. Knjigo je napisala leta 1968, ko je v hotelu v Ženevi morala ves čas ležati zaradi nosečnosti. Dokazala je, da italijanske jedi še zdaleč niso samo pizza in pasta. Sama je kuhala za veliko povabljenih gostov, postregli pa so si sami na bifeju.
Rakov koktajl z jabolki
Parmigiana – čudovita jed z jajčevci /bučkami, mozzarelo in parmezanom
ali
Tortelini z nadevom ala Sophia
Marinirana govedina s slanino in gobicami
Cmoki po rimsko
Amalfi – limonina torta
Cena menija
26 Eur
Italijanska kuhinja je slastna, polna čudovitih okusov, prepletenih s strastjo italijanskih kuharjev, gospodinj, non… Skozi zgodovino so se Italijani razselili po celem svetu in v nove dežele prinesli svoje slastne jedi, ki so jih tam takoj sprejeli. Predstavljamo tipične italijanske jedi iz kuharske knjige Sophie Loren, zagotovo boste nekatere jedli prvič. Vsako jed – njen izvor in pripravo – med večerjo predstavimo tako, da navdušimo vsakega dobrega jedca.