A la Italiana

Italijanske jedi, primerne tudi za družinske pogostitve.

Meni Antonija

Moja nona, Antonija Zlatoper, je bila kuharica in je kuhala v hotelu Krn v Tolminu, kasneje pa v Italiji. Naučila me je kar nekaj italijanskih jedi, čeprav me takrat kuhinja sploh ni zanimala. Danes se veliko njenih jedi spomnim in jih pripravljam na njen način.

Jetrna piščančja pašteta s peteršiljevo omako

Piščanec po lovsko – Cacciatore
(piščanec, paradižnik, paprika, gobice)

Maslena polenta

Sezonska solata

Profiteroli z vanilijevo kremo

Cena menija

18 Eur

Meni Sophia

»V kuhinji z ljubeznijo« kuharska knjiga igralke Sophie Loren iz leta 1971. V knjigi je predstavljenih 200 receptov čudovitih italijanskih, tudi manj poznanih jedi. Knjigo je napisala leta 1968, ko je v hotelu v Ženevi morala ves čas ležati zaradi nosečnosti. Dokazala je, da italijanske jedi še zdaleč niso samo  pizza in pasta. Sama je kuhala za veliko povabljenih gostov, postregli pa so si sami na bifeju.

Rakov koktajl z jabolki

Parmigiana – čudovita jed z jajčevci /bučkami, mozzarelo in parmezanom

ali

Tortelini z nadevom ala Sophia

Marinirana govedina s slanino in gobicami

Cmoki po rimsko

Amalfi – limonina torta

Cena menija

26 Eur

Cena menija velja za min. naročilo 14 oseb. Za manjše število oseb je cena prilagojena. Prisotnost in kilometrina se obračuna posebej. 

Italijanska kuhinja je slastna, polna čudovitih okusov, prepletenih s strastjo italijanskih kuharjev, gospodinj, non… Skozi zgodovino so se Italijani razselili po celem svetu in v nove dežele prinesli svoje slastne jedi, ki so jih tam takoj sprejeli. Predstavljamo tipične italijanske jedi iz kuharske knjige Sophie  Loren, zagotovo boste nekatere jedli prvič. Vsako jed – njen izvor in pripravo – med večerjo predstavimo tako, da navdušimo vsakega dobrega jedca.

Pokličite ali pošljite sporočilo