Julia & Julie & Petra​

Izbrani okusi francoske kuhinje, ki jo spremljajo zanimivosti iz življenja dveh Julie – svetovno znanih kuharic. Primerno za odrasle sladokusce.

Meni Julie Powell

Popečeni kruhki s češnjevim paradižnikom

(Bruschetta)

Govedina po burgundsko s prilogo

(Beef Bourguignon)

Narobe obrnjena sadna pita s karamelo

(Tarte Tatin)

Cena menija

15 Eur

Meni Julia Child

Sirove roladice

(Roulés au fromage)

Cvetačna juha s pomarančo in korijandrom

(Soupe au chou-fleur)

ali

Korenčkova juha

(Crecy a la Briarde)

ali

Klasična česnova juha

Pita s smetano, porom in bučo

(Quich Lorrain)

Govedina po burgundsko

(Beef Bourguignon)

Pire krompir

Čokoladno mandljeva torta Kraljice Shiba

(Reine de Saba)

ali

Narobe obrnjena sadna pita s karamelo

(Tarte Tatin)

Cena menija

19 Eur

Francoska kuhinja je izziv za marsikakega profesionalnega kuharja. Julia Child je svetovno znana ameriška kuharica, prva ženska, ki je diplomirala na pariški akademiji La Cordon Bleu, napisala je več kuharskih knjig, s katerimi je francoske jedi  prenesla v Ameriko. Julie Powell je  kulinarična blogerka, zaslovela s pripravo receptov Julie Child. Petra Zlatoper – ustvarjam in pripravljam kulinarična  doživetja za vas. Ob večerji predstavimo jedi in vse tri kuharice.

Pokličite ali pošljite sporočilo