Svinjina z vinom, gorčico in kumaricami

Svinjsko meso z gorčično omako in kumaricami je tradicionalna francoska jed – Côte de porc sauce moutarde-cornichons

Zahtevnost: srednje

Čas priprave: 60 minut

Sestavine (za dva):

  • 40 dag ali 4 kose svinjskega, najbolje kare brez kosti, ožji del z malo več maščobe, da ni presuho
  • 2 šalotki ali 1 srednja rdeča čebula
  • 2 dl piščančje jušne osnove
  • 1 dl suhega belega vina
  • 1 žlica gorčice
  • 4 na trakce (julien) narezane vložene kumarice – tiste najmanjše
  • Sol, poper, muškatni orešček
  • ca 10 dag masla

Priprava:

  1. Meso narežemo na 1 cm debelo, solimo in popramo
  2. Na maslu popečemo meso na obeh straneh po 5 minut, da se čisto speče
  3. Meso damo v drugo posodo, pokrijemo s folijo ali damo v pečico na 65 st.
  4. V posodi, kjer je bilo meso popečemo šalotko (ne sme se zažgati), dodamo še malo masla
  5. Zalijemo z vinom in reduciramo, da se začne gostiti, ca 5 minut
  6. Dodamo gorčico, če je potrebo še malo soli, muškatni orešček, prevremo
  7. Zalijemo vse skupaj z jušno osnovo in reduciramo še ca 10 minut
  8. Dodamo kumarice
  9. Precedimo omako in jo ponovno pokuhamo v novi posodi, ostalo zavržemo
  10. Dodamo v omako narezane kumarice in še 5 minut popekamo
  11. Meso damo na krožnik in prelijemo z omako.

Priloga: pečen krompirček ali krompir Duphinoise.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom