Miške

Je kaj boljšega kot krožnik slastnih mišk za nedeljsko dobro jutro? Priprava mišk je zelo enostavna in primerna tudi za začetnike.

Zahtevnost: enostavno

Čas priprave: 10 min za testo, 15 min mirovanja, 15 min  za peko

Sestavine:

  • 1 lonček jogurta, navaden ali vanilij
  • 2 jajci
  • 3 žlice rjavega sladkorja (lahko navadnega)
  • 2 lončka pirine moke (lahko pšenična)
  • pol žličke sode bikarbone (lahko pecilni prašek)
  • limonina lupinica
  • sok pol limone
  • 1 žlica ruma
  • 2 vanilijeva sladkorja
  • mleti sladkor za posip (ni nujno)
  • pest v rumu namočenih rozin (lahko brez).

Priprava:

  1. Zmešamo jajci, sladkor in vanilij sladkor
  2. Dodamo rum, limone, zmešamo, da je testo gladko
  3. Skozi sito presejmo moko in sodo bikarbono in počasi vmešamo v testo
  4. Dodamo rozine, če jih imamo
  5. Pustimo testo počivati 15 – 20 minut
  6. V posodo damo olje v višini min 2 prstov, da bodo miške lepo plavale
  7. Damo na ne prevročo moč in zgrejemo olje na ca 75 – 80 st.
  8. Miške z veliko žlico vlivamo v olje. Ne napolnimo cele površine posode, zato, da se miške lahko napihnejo in postanejo hrustljave.
  9. Ko so na eni strani pečene, se same obrnejo, če ne, pa s penovko poglejte. Ko so zlato rjave, so pečene in jih spečete še na drugi strani. Vse skupaj traja ca 3 minute.
  10. S penovko jih zajemate in polagate na krožnik z papirno brisačo, da se odvečno olje vpije.
  11. Posujete z mletim sladkorjem ali pa ne.
  12. Olje lahko spravite v steklen kozarec za vlaganje in ga uporabite lahko 2 ali 3 x. Odstranite samo ostanke testa.

Dober tek.

Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom