Je kaj boljšega kot krožnik slastnih mišk za nedeljsko dobro jutro? Priprava mišk je zelo enostavna in primerna tudi za začetnike.
Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 10 min za testo, 15 min mirovanja, 15 min za peko
Sestavine:
- 1 lonček jogurta, navaden ali vanilij
- 2 jajci
- 3 žlice rjavega sladkorja (lahko navadnega)
- 2 lončka pirine moke (lahko pšenična)
- pol žličke sode bikarbone (lahko pecilni prašek)
- limonina lupinica
- sok pol limone
- 1 žlica ruma
- 2 vanilijeva sladkorja
- mleti sladkor za posip (ni nujno)
- pest v rumu namočenih rozin (lahko brez).
Priprava:
- Zmešamo jajci, sladkor in vanilij sladkor
- Dodamo rum, limone, zmešamo, da je testo gladko
- Skozi sito presejmo moko in sodo bikarbono in počasi vmešamo v testo
- Dodamo rozine, če jih imamo
- Pustimo testo počivati 15 – 20 minut
- V posodo damo olje v višini min 2 prstov, da bodo miške lepo plavale
- Damo na ne prevročo moč in zgrejemo olje na ca 75 – 80 st.
- Miške z veliko žlico vlivamo v olje. Ne napolnimo cele površine posode, zato, da se miške lahko napihnejo in postanejo hrustljave.
- Ko so na eni strani pečene, se same obrnejo, če ne, pa s penovko poglejte. Ko so zlato rjave, so pečene in jih spečete še na drugi strani. Vse skupaj traja ca 3 minute.
- S penovko jih zajemate in polagate na krožnik z papirno brisačo, da se odvečno olje vpije.
- Posujete z mletim sladkorjem ali pa ne.
- Olje lahko spravite v steklen kozarec za vlaganje in ga uporabite lahko 2 ali 3 x. Odstranite samo ostanke testa.
Dober tek.