Sacher torta

Sestavine:

  • 15 dag masla
  • 7,5 dag sladkorja
  • 7,5 dag sladkorja v prahu
  • 6 rumenjakov
  • 6 beljakov
  • 15 dag čokolade za kuhanje
  • 15 dag moke (originalno je bila, jaz dam kar pirino)
  • Pol pecilnega praška ali 1 žlička sode bikarbona

Za glazuro: 15 dag čokolade za kuhanje, 10 dag masla in 1 žlica mleka.

Priprava:

  1. Nad soparo z žlico mleka raztopimo čokolado (narezano na koščke ali solzice) in maslo, malo ohladimo (10 min)
  2. Beljake stepemo s ščepcem soli in dodajamo sladkor v prahu
  3. Rumenjake stepemo s sladkorjem
  4. Moko presejemo in dodamo pecilni prašek ali sodo bikarbono
  5. V stepene rumenjake počasi vmešavamo stopljeno čokolado v gladko zmes
  6. Vmešamo presejano moko
  7. Na koncu počasi vmešamo beljake
  8. Pekač premera 26 cm namažemo z maslom in posujemo z moko. Na dno damo peki papir.
  9. Pečemo na 180 st. 30 – 35 min.

Pečeno torto pustimo, da se ohladi (če ni ohlajena, lahko testo poči). Prerežemo na pol in premažemo z dobro marelično marmelado. Sestavimo in premažemo celo z marmelado. Pustimo, da se marmelada dobro vpije.

Pripravimo glazuro (nad soparo) iz 15 dag čokolade in 10 dag masla – da je čisto gladko.

Od sredine navzven polivamo čokolado po torti in po straneh. Režemo hladno. Najbolje, da je v hladilniku čez noč.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom