Foto: Downshiftology

Solata Nicoise

SOLATA NICOISE je odlična in enostavna jed za spremljanje otvoritve Olimpijskih iger v Parizu. Je klasična francoska solata iz mesta Nice, enostavna za pripravo in privlačna za oko. Začne se z velikim krožnikom listnate zelenjave in se prelije s kuhanimi jajci, tunino v kosmičih, mladim krompirčkom, paradižnikom, kumaro, rdečo čebulo, olivami in solatnim prelivom.

SESTAVINE za 4-6 oseb:

  • 3 – 4 kuhane krompirje (skuhamo olupljene, olupimo in narežemo)
  • večjo pest kuhanega stročjega fižola
  • glava mehkejše solate, lahko kristalka
  • 4 – 6 v pol trdo kuhanih jajc (6 minut)
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • 2 – 3 tune v pločevinki
  • 1 – 2 kumare
  • Šop mlade čebule
  • Lahko dodate še kako drugo zelenjavo, ki vam je všeč
  • Olive.

Za preliv vinaigrette:

  • 1 dl oljčnega olja
  • 0,5 dl jabolčnega ali vinskega ali drugega kisa ali limoninega soka
  • sol, poper
  • lahko žlica gorčice

POSTOPEK:

  1. Skuhamo krompir, stročji fižol in jajca
  2. Operemo vso ostalo zelenjavo in solato
  3. Češnjev paradižnik, kumare in čebulo narežemo
  4. Na ovalni krožnik najprej naložimo kot podlago liste solate
  5. Po sliki razporedimo različne vrste zelenjave, na sredo damo tunino iz pločevinke in polovičke jajc.
  6. Prelijemo s pripravljenim prelivom.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom