Slane palačinke z riccoto in čemažem – Crispelle

Italijanska jed, narejena iz testa palačink z različnimi dodatki na različne načine.

Zahtevnost: enostavno

Priprava: 30 min + 30 min v pečici

Sestavine

Za paradižnikovo omako ali sugo:

  • 2 dl paradižnikove omake
  • 2 stroka česna
  • 1 steblo zelene
  • Timijan, bazilika, origano, sol, poper

Za 6 palačink – Crispelle:

  • 2 jajci
  • 2 dl mleka
  • 1 dl vode
  • Približno 250 g  moke
  • Ščepec soli
  • Oljčno olje za peko

Za skutni nadev:

  • 1,5 velike žlice čamaževega pesta
  • 250 gr sira riccota (lahko tudi pasirano skuto, nepasirano pa najprej z vilico dobro spasirajte)
  • 100 gr parmezana
  • Naribana limonina lupinica in sok pol limone
  • Sol, poper, malo muškatnega oreščka

Priprava:

  1. Najprej naredimo paradižnikovo omako: na oljčnem olju na hitro in zelo na rahlo popečemo na drobno narezan česen in stebelno zeleno (če jo imamo). Dodamo paradižnikovo omako ali na drobno sesekljan paradižnik iz konzerve, malo začimb. Kuhamo 10 min
  2. Pripravimo testo za palačinke: z metlico stepamo jajca, mleko in vodo, dodamo sol, moko. Pazimo, da ni grudic. Pustimo počivati ca 30 min
  3. Pripravimo nadev: zmešamo vse sestavine, poskusimo, če je dovolj slano, raje solimo manj, saj je slan parmezan in čemažev pesto
  4. V pekač damo malo paradižnikove omake, toliko, da pokrije dno
  5. Spečemo 6  – 8 lepih tankih palačink
  6. Zložimo jih lahko na več načinov:
  7. Na sredo damo žlico nadeva, palačinko prepognemo in potem še enkrat in dobimo trikotnike, ki jih polagamo v pekač
  8. Palačinke zložimo na peki papir dve v vrsto po širini in tri navzdol, toliko, da se robovi za kake 3 cm pokrijejo, namažemo z nadevom in zvijemo v rolado. Če se robovi ne bodo pokrivali, rolade ne bomo mogli zaviti

Tako pripravljeno rolado damo v pekač z paradižnikovo omako in v pečico za ca 20 – 30 min. Po vrhu rolade damo nekaj žlic omake.

Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom