Enostavna, lahka in zelo okusna jed, ki ji lahko dodamo mlad pečen krompirček ali pa kar skledo solate.
Zahtevnost: Enostavno
Čas priprave: 15 min priprava, 50 min peka v pečici
Sestavine za 4 osebe
Za piščanca:
- 4 bedrca
- 1 rumena čebula
- 1 limona
- 4 vejice rožmarina
- 2 žlici oljčnega olja za peko
Za omako:
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici limoninega soka
- 2 žlici medu
- Pol žličke soli, malo popra
Priprava:
- Pripravimo omako iz vseh zapisanih sestavin
- Čebulo narežemo na četrtine, limono na rezine
- Piščančje kose splaknemo pod vodo, dobro obrišemo s papirno brisačo
- Piščanca premažemo z omako, nekaj omake pustimo
- Pečico zagrejemo na 180 st
- V ponvi popečemo piščanca iz obeh strani, najprej na strani s kožo, ca 5 min; najbolje v isti ponvi, ki jo damo potem v pečico (brez plastičnih delov)
- V pekač damo najprej čebulo in limone, na to položimo popečene piščančje dele. Pokrijemo z alu folijo za 20 min
- Po 20 min peke folijo odstranimo, prelijemo še preostalo omako in pečemo še 30 min. Skorjica naj bo lepo rjava in hrustljava. Med peko piščanca nekajkrat prelijemo z omako iz pekača.
Postrežemo s pečenim mladim krompirjem, lahko pripravite tudi pire, riž ali skleda solate.