Piščanec z limono, medom in rožmarinom

Enostavna, lahka in zelo okusna jed, ki ji lahko dodamo mlad pečen krompirček ali pa kar skledo solate.

Zahtevnost: Enostavno

Čas priprave: 15 min priprava, 50 min peka v pečici

Sestavine za 4 osebe

Za piščanca:

  • 4 bedrca
  • 1 rumena čebula
  • 1 limona
  • 4 vejice rožmarina
  •  2 žlici oljčnega olja za peko

Za omako:

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici limoninega soka
  • 2 žlici medu
  • Pol žličke soli, malo popra

Priprava:

  1. Pripravimo omako iz vseh zapisanih sestavin
  2. Čebulo narežemo na četrtine, limono na rezine
  3. Piščančje kose splaknemo pod vodo, dobro obrišemo s papirno brisačo
  4. Piščanca premažemo z omako, nekaj omake pustimo
  5. Pečico zagrejemo na 180 st
  6. V ponvi popečemo piščanca iz obeh strani, najprej na strani s kožo, ca 5 min; najbolje v isti ponvi, ki jo damo potem v pečico (brez plastičnih delov)
  7. V pekač damo najprej čebulo in limone, na to položimo popečene piščančje dele. Pokrijemo z alu folijo za 20 min
  8. Po 20 min peke folijo odstranimo, prelijemo še preostalo omako in pečemo še 30  min. Skorjica naj bo lepo rjava in hrustljava. Med peko piščanca nekajkrat prelijemo z omako iz pekača.

Postrežemo s pečenim mladim krompirjem, lahko pripravite tudi pire, riž ali skleda solate.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom