Zahtevnost: enostavno
Priprava: 15 min, peka 25 – 30 min
Odlične so, če prirejate zabavo ali pa kar tako za kakšno dolgočasno nedeljsko popolne. jih je pa treba narediti kar nekaj, saj so, če jih naredite prav, votle in se jih zelo hitro poje. Najboljše so tople a tudi mrzle so okusne.
Sestavine
- 240 gr vode (1 cup)
- 120 gr na manjše košček zrezanega masla
- 130 gr moke (najbolje gladke)
- 4 jajca
- pol žličke soli, malo popra, malo muškatnega oreščka, malo drobnjaka
- 110 gr parmezana (pravega)
- Malo naribanega grojer ali chedar sira za na vrh
Postopek
- Zagrejemo pečico na 200 st.
- Vodo in maslo zavremo, dodamo sol in na enkrat vsujemo vso moko. Zelo mešamo na srednji toploti, da se testo prekuha in nastane kepa. Dodamo poper, muškatni orešček in drobnjak.
- Pustimo 2 minuti, da se malo ohladi, nato eno za drugo dodajamo jajca – najprej eno, pa zmešamo, pa drugo… Ne se ustrašiti, ker je malo pocasto. Na koncu je lepo gladko testo.
- Vmešamo parmezan.
- Maso damo v vrečko za brizganje in nabrizgamo za oreh velike kroglice. Premažemo jih z razžvrkljanim jajcem in na vrhu vsakega damo malo sira.
- Damo v pečico in 10 min. pečemo na 200, potem pa na 160 st. še 20 minut. NE ODPIRAMO PEČICE!
- Vzamemo ven in čim prej pojemo.