Silvestrska večerja 2020

Predlagam vam Silvestrsko večerjo z jedmi, ki jih lahko začnete pripravljati že danes in na Silvestrovo samo uživate.

Za predjed: Domači ravioli s pečeno bučo in ricotto. Naredite jih lahko par dni prej in zamrznete. Skuhate 5 min, polijete s stopljenim maslom.

Juhca (ni nujna): Klasična goveja župca

Glavna jed: Porchetta – čudoviti kos svinjskega mesa potrebuševine, polnjen in pečen v pečici, pripravite lahko že 30. dec. in potem na Silvestrovo samo še spečete v pečici. Čudovita rimska jed.

Za prilogo: Popečena maslena polenta, ki jo lahko skuhamo že dan ali dva prej, vročo zlijemo v model s folijo, ohladimo. Na Silvestrovo samo razrežemo in popečemo po maslu. Če polente ne marate, jo boste vzljubili ker je res čudovita. Solatka.

Sladica pa: Tiramisu klasik, Sacher tortica ali pa lahka višnjevka…. vse zelo dobro.

Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom