Predlagam vam Silvestrsko večerjo z jedmi, ki jih lahko začnete pripravljati že danes in na Silvestrovo samo uživate.
Za predjed: Domači ravioli s pečeno bučo in ricotto. Naredite jih lahko par dni prej in zamrznete. Skuhate 5 min, polijete s stopljenim maslom.
Juhca (ni nujna): Klasična goveja župca
Glavna jed: Porchetta – čudoviti kos svinjskega mesa potrebuševine, polnjen in pečen v pečici, pripravite lahko že 30. dec. in potem na Silvestrovo samo še spečete v pečici. Čudovita rimska jed.
Za prilogo: Popečena maslena polenta, ki jo lahko skuhamo že dan ali dva prej, vročo zlijemo v model s folijo, ohladimo. Na Silvestrovo samo razrežemo in popečemo po maslu. Če polente ne marate, jo boste vzljubili ker je res čudovita. Solatka.
Sladica pa: Tiramisu klasik, Sacher tortica ali pa lahka višnjevka…. vse zelo dobro.