Ravioli s pečeno bučo in skuto

Za izdelavo raviolov ni potrebno veliko kuharskega znanja, temveč nekaj časa in dobre volje.

Sestavine za 60 – 70 raviolov, krog premera 8 cm. Za predjed bo to dovolj za 6 – 8 jedcev. Če vas je manj, jih naredite iz manj moke ali pa jih zamrznite, kar vam priporočam, če že enkrat delate.

  • 400 gr fine gladke moke
  • 4 jajca
  • 1 žlica oljčnega olja
  • Žlička soli

Sestavine za bučni nadev:

  • Ca 500 gr razrezane buče maslenke (brez sredice in semen) z olupom
  • Ščepec muškatnega oreščka
  • 200 gr  ricotte ali sirčka
  • 1 žlica drobtin
  • 3 žlice ribanega parmezana
  • Žlica sesekljanega žajblja
  • Pol žlice timijana
  • 2 stroka česna
  • Oljčno olje, sol, poper
  • 50 gr masla
  • Jajce za premaz testa

Postopek:

  1. Bučo narežemo na manjše kose in damo v pekač na peki papir. Kose buče solimo in popramo, dodamo muškatni orešček, poškropimo z oljčnim oljem ali maslom. Pečemo v pečici 30 min na 160 st. Pustimo, da se ohladi.
  2. Iz sestavin za testo zgnetemo gladko testo. Testo ovijemo v folijo in ga pustimo stati vsaj 30 min, najbolje 1 uro
  3. Pripravimo nadev:
  4. Na olju na hitro popečemo drobno sesekljan česen in vse začimbe
  5. Pečenim kosom buče odstranimo olup, damo v mikser skupaj z vsemi sokovi, ki so se nabrali na pekaču oz. peki papirju
  6. Začimbe, parmezan, drobtine, skuto in bučo dobro zmiksamo.  Nastati mora čvrsta masa. Če je masa tekoča, dodamo še malo parmezana in drobtin
  7. Če imamo strojček za testenine, navaljamo testo – začnemo pri največji debelini in ponovimo valjanje skozi vsako velikost oz. luknjico do predzadnje. Če valjamo ročno, moramo razvaljati testo oz. kose testa zelo na tanko. Pri tem je treba paziti, da se nam testo ne suši. Testeninske lističe sproti pokrivamo s krpo ali prtom
  8. Z modelčkom izrežemo kroge ca 8 – 10 cm premera. Pazimo, da se ne posušijo. Najbolje, da najprej naredimo raviole iz polovice testa, ko končamo, še iz druge polovice
  9. Na sredo vsakega kroga damo manjšo žličko kot za mandelj veliko količino nadeva
  10. Vsak krog testa po robovih premažemo z razžvrkljanim jajcem
  11. Krog prepognemo in s prsti iztisnemo zrak, po robovih dobro stisnemo, zgornji lok obrnemo navzven, spodnja roba premažemo z jajcem in stisnemo
  12. Narejene raviole polagamo na pomokano desko. Če jih ne bomo takoj skuhali, jih pokrijemo s folijo ali jih damo na pladnju v zamrzovalnik. Ko zamrznejo, jih poberemo iz pladnja in damo v vrečko.
  13. Sveže raviole kuhamo v vreli vodi ca 3 min, zamrznjene 5 min. Ko so kuhani, splavajo na površino
  14. Na osebo za predjed računamo 5 – 6 raviolov, za samostojno jed 12 – 14 raviolov.
  15. Maslo stopimo in prelijemo preko raviolov. Lahko pa uporabite oljčno olje.
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom