Sataraš je enostavna a zelo dobra jed, primerna za zajtrk, popoldansko malico ali lahko večerjo.
Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 10 min, kuhanje 15 min
Sestavine za dva, odvisno od lakote:
- 2 večja ali 4 manjši zreli, mehki paradižniki
- 3 jajca
- 1 manjša čebula
- 2 žlici olja
- Malo svežega peteršilja
- Žlička soli, malo popra
Priprava:
- Paradižnike damo v vrelo vodo in pustimo 5 minut, voda naj v celoti pokrije paradižnik
- Po 5 minutah, vodo odlijemo in premaknemo paradižnike v posodo z mrzlo vodo. Lupina bo počila, paradižnike bomo enostavno olupili, da kasneje ne bodo plavali po krožniku
- Paradižnike olupimo in na zrežemo na majhne koščke. Trdi del na sredini lahko odstranimo
- Čebulo drobno narežemo
- Nasekljamo peteršilj
- V ponev damo olje in čebulo; nekaj minut čebulo popekamo, da se zmehča
- Dodamo zrezan paradižnik in 5 – 7 minut dušimo
- Razžvrkljamo jajca in jih vlijemo v paradižnik
- Približno 3 minute še popekamo in dodamo peteršilj, sol in poper.
- Pripravljeno za pojest.