Sataraš – Izi&Dobr’

Sataraš je enostavna a zelo dobra jed, primerna za zajtrk, popoldansko malico ali lahko večerjo.

Zahtevnost: enostavno

Čas priprave: 10 min, kuhanje 15 min

Sestavine za dva, odvisno od lakote:

  • 2 večja ali 4 manjši zreli, mehki paradižniki
  • 3 jajca
  • 1 manjša čebula
  • 2 žlici olja
  • Malo svežega peteršilja
  • Žlička soli, malo popra

Priprava:

  1. Paradižnike damo v vrelo vodo in pustimo 5 minut, voda naj v celoti pokrije paradižnik
  2. Po 5 minutah, vodo odlijemo in premaknemo paradižnike v posodo z mrzlo vodo. Lupina bo počila, paradižnike bomo enostavno olupili, da kasneje ne bodo plavali po krožniku
  3. Paradižnike olupimo in na zrežemo na majhne koščke. Trdi del na sredini lahko odstranimo
  4. Čebulo drobno narežemo
  5. Nasekljamo peteršilj
  6. V ponev damo olje in čebulo; nekaj minut čebulo popekamo, da se zmehča
  7. Dodamo zrezan paradižnik in 5 – 7 minut dušimo
  8. Razžvrkljamo jajca in jih vlijemo v paradižnik
  9. Približno 3 minute še popekamo in dodamo peteršilj, sol in poper.
  10. Pripravljeno za pojest.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom