Maslo lahko enostavno naredimo sami. Potrebujemo dobro sladko smetano, posodo, cedilo in mikser. Res je malo packarije, je pa učinek dober, saj je maslo boljšega okusa, hranimo ga lahko enako dolgo.
Postopek: smetano stepamo tako dolgo, da se loči voda od gostega dela, precedimo večkrat, da se tekoči del izloči. Z roko oblikujemo kepico in damo v posodo, kjer ga bomo hranili.
Če maslo še na kratko stepemo, bo bolj mazljivo. Dodamo sveže začimbe, sol, poper in dobimo zeliščno maslo. kot podlago za kruh, sendviče…
Jaz sem zeliščno maslo naredila za pripravo mediteranskih jedi. Na drobno sem sesekljala rožmarin, baziliko, timijan in origano. Dobro sem zmešala, zavila v peki papir kot bonbon in dala v zamrzovalnik za 15 min. Ko se je maslo strdilo, sem ga narezala in ponovno zavila v papir in shranila v zamrzovalnik. Jemljem ga po koščkih, ko ga potrebujem.