Rakov koktajl z jabolki

Avtorica osnovnega recepta je Sophia Loren, ki pravi, da je to njen najljubši recept od vseh tovrstnih kombinacij. Sestavine, razen rakov, so podobne tistim za tatarski biftek.

Priprava: 30 min

Zahtevnost: enostavno

Sestavine za 4 osebe

  • 16 – 20 rakcev (kozice ali repki škampov), odvisno od velikosti
  • Kapre, 1 žlica
  • 3 – 4 mini vloženi kisli kumarici
  • Drobnjak, nekaj vejic, drobno sesekljan ali suh, če nimamo svežega
  • Gorčična semena, lahko tudi gorčica, eno čajno žličko
  • Majoneza 2 žlici oz. po okusu
  • Sok bio limone + 1 limona za jabolka
  • Sol, poper, po želji čili
  • Solatni listi
  • 2 jabolki

Priprava

  1. Lepe solatne liste operemo, odstranimo spodnji debelejši del in posušimo
  2. Kumarice in kapre čisto čisto drobno narežemo (kot za tatarski biftek)
  3. Iztisnemo limonin sok
  4. Jabolki olupimo in izdolbemo sredino, narežemo na drobne kocke, dobro pokapamo in premešamo z limono, da ne porjavijo. Tudi če malo porjavijo, v stiku z limono, rjava barva izgine
  5. Rakce (verjetno zmrznjene) damo v vrelo vodo in kuhamo majhne 2 minuti, večje pa 4 – 5. Kuhanim rakom odstranimo lupino. 4 damo na stran in pustimo cele za na vrh (kolikor je koktajlov). Druge rakce narežemo na kolobarčke.
  6. V posodi zmešamo vse sestavine in na koncu dodamo rakce. Počasi premešamo, poskusimo in po potrebi še kaj dodamo.  
  7. V primeren kozarec ali krožnik damo nekaj solatnih listov, ki jih lahko tudi narežemo na rezance, jaz pustim cele. Na list damo pripravljen koktajl, na vrhu kocke jabolk, čisto na vrhu pa celega olupljenega rakca. Lahko ga okrasimo še s kalčki.

Zraven lahko ponudite tudi rezine francoskega kruha.

Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom