Zakaj je dobro kuhati doma?

Celo delovno dobo sem povezana z gostinstvom, ki je ena težjih delovnih panog.  Nikakor ne pozivam, da nehate jesti v restavracijah. Menim samo, da je dobro in koristno vsaj 2 – 3 krat tedensko skuhati doma. Jesti v restavraciji pomeni tudi druženje in okušanje novih jedi. Veliko jedi, ki jih imamo radi, zaradi vonja ali teže priprave, ne kuhamo doma. Podpiram dobre restavracije in dobre kuharje. A sem kljub temu prepričana, da je dobro kuhati doma. Zakaj?

  • Na različne načine je dokazano, kako pomembno je za naše zdravje in dobro počutje to, kar jemo. Pišejo 3 belih škodljivcih v prehrani: moka, sladkor in sol. Večina restavracij, razen izjem, ki imajo označene sestavine, kuha prav s temi tremi sestavinami.
  • Doma v jedi, vsaj upam, ne dodajamo konzervansov, barvil, ojačevalcev okusov… kar je sestavni del večine restavracij. Kaj mislite, koliko brokolija je v brokoli juhi za malico? Bi bili zelo presenečeni… A kako naj v restavraciji z dobičkom skuhajo obrok za 5 Eur s sestavinami, ki so vsaj 20 % dražje od najcenejših a manj zdravih?

Delodajalci običajno za malice izberejo najcenejšega ponudnika. Kakovost je ali ne… In če pojemo tak obrok v službi, doma naročimo dostavo, jemo 2 x dnevno kar pač jemo.

  • Doma si skuhamo to, kar radi jemo in ne tega kar moramo izbrati.  
  • Kuhanje doma je lahko druženje s partnerjem/ko, z otroci. Ljubezen gre skozi želodec.
  • Na videz se zdi, da je naročanje hrane ali kupovanje pred-pripravljenih jedi cenejše, še posebej če kuhamo samo zase ali za dva. Na dolgi rok pa ni, a se je treba dobro organizirati: skuhati malo več, shraniti, uporabiti sestavine v različnih oblikah, povabiti prijatelje …
  • ČAS je to, kar nas večinoma odvrne od domače kuharije. Če ni na »mus« , je lahko sproščujoče skuhati npr. 2 x tedensko.
  • Vaja dela mojstra. Začnemo z enostavnimi jedmi za zajtrk, kuhamo med vikendom… In po nekaj mesecih obvladamo kar precej.

Kako vam lahko pomagam?

Pripravljam začetni tečaj OSNOVE DOMAČE KULINARIKE za tiste, ki do sedaj še niste kuhali in ne želite izgubljati časa in materiala.  Naučili se bomo enostavnih tehnik kuhanja in peke, da boste lahko svoje znanje nadgrajevali  sami. Začnemo zadnji teden v januarju, 5 tednov po 4 ure na dan v Žalcu. Cena 195 Eur za 5 delavnic po 4 ure. Vključeno: prostor, material, zaščitna in delovna sredstva, malica in nekaj »za domov«.  PRIJAVITE SE TU: info@petracatering.si

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom