Kikladski piščanec z zelenjavo iz pečice

Kikladski piščanec z zelenjavo iz pečice – Kotopoulo ladero

Kikladi  – Cycladic je skupina 56 grških otokov v Egejskem morju, katerih kultura je znana že več kot 4.000 let. Sonce sije tu skoraj 300 dni v letu, čudovite plaže, snežno bele fasade hiš s pisanimi vrati, pisane vetrnice, majhne cerkvice… Po grški mitologiji, je grški bog morja Poseidon, v jezi spremenil kikladske nimfe v otoke.

Zahtevnost: enostavno

Čas priprave: 30 min priprave, 30 min peke

Sestavine za 6 oseb:

  • En piščanec, razrezan ali 6 beder
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 1 čebula, 1 česen
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 500 gr fižola, lahko tudi nekaj čičerike
  • 300 gr graha
  • 2 korenčka, razrezanega na kolobarje
  • 4 paradižniki ali konzerva paradižnikov
  • 2 žlici peteršilja, narezanega
  • Sol, poper, timijan, origano

Priprava:

  1. Zagrejemo olje v ponvi
  2. Piščanca posolimo, popramo, dodamo začimbe, meso popečemo iz obeh strani, da je zlato rjavo, 6 – 8 minut
  3. Meso damo na krožnik in v isti posodi popečemo čebulo, ca 5 min
  4. Dodamo česen in vso zelenjavo, pečemo 10 min
  5. Dodamo mezgo in paradižnike
  6. Posolimo, popramo
  7. Dodamo piščanca in damo vse skupaj v pečico za ca 30 min
  8. Ko je meso pečeno, posujemo s peteršiljem.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom