Zelenjavni zavitek

Zelenjavni zavitek

Zelenjavni zavitek je odlična možnost, da pospravite hladilnik in porabite vso zelenjavo, ki se vam je med tednom nabrala. Je zelo dobra jed in enostavna za pripraviti.

Zahtevnost: enostavna

Čas priprave: 20 min 30 min peke v pečici

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kos listnatega testa, najbolje tisto, ki ni zmrznjeno in je ovito v papir, v katerem jo lahko spečete
  • 3 veliki naribani korenčki
  • 1 – 2 stebla zelene
  • 1 por, bel in rahlo zelen del
  • 200 gr zamrznjenega graha ali druge zelenjave: brokoli, brstični ohrovt, zelje, blitva…
  • 100 gr sira za ribanje ali mocarele ali feta sira
  • 1 kisla smetana, ca 200 gr
  • Olje, sol, poper, timijan, origano
  • 2 jajci

Postopek:

  1. Vso zelenjavo operemo in olupimo
  2. Naribamo korenčke, na kolobarčke narežemo por in stebla zelene
  3. V ponev damo malo oljčnega olja in vso zelenjavo, da se malo popeče, ca 7 min, dodamo sol, poper in začimbe. Damo na stran, da se skoraj ohladi, vmešamo razžvrkljano jajce
  4. Pripravimo pekač za peko in pečico nastavimo na 180 st
  5. Razvijemo testo, če je bilo prej zvito in ga premažemo s kislo smetano
  6. Na testo nadevamo ohlajeno zelenjavo
  7. Naribamo sir ali natrgamo mocarelo
  8. Testo zvijemo po dolgem in damo v pekač kar v papirju, v katerem je bilo
  9. Razžvrkljamo jajce in s čopičem premažemo cel zavitek
  10. Pečemo 35 – 40 min. Pred rezanjem pustimo, da se za 5 – 10 min ohladi, da ga lažje režemo.
  11. Postrežemo samo ali z mesno prilogo, solato.
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom