Kakavov kolač z višnjami

Enostaven, sočen in nadvse slasten kolač, ki je enostaven za pripravo. Presenetil vas bo s čudovitim okusom. Primerno tudi za začetnike v peki.

SESTAVINE:

  • 1 lonček jogurta
  • 1 lonček rjavega trsnega sladkorja
  • 2 lončka pirine moke (ali pšenične), presejane z žličko sode bikarbone
  • 1 vanilin   sladkor
  • pol lončka stopljenega masla, ca 70 gr
  • 3 jajc
  • 1 žlica kakava
  • 2 žlici višnjevega likerja ali maraskina ali ruma
  • 1 dl višnjevega soka iz kompota ali soka zamrznjenih višenj
  • višnje iz višnjevega kompota ali 0,5 kg zamrznjenih višenj

POSTOPEK:

  1. Ločimo beljake in rumenjake v dve posodi
  2. Stepemo beljake s ščepcem soli, na koncu dodamo 2 žlici sladkorja (od skupne količine)
  3. Stepemo rumenjake z vanilin sladkorjem in sladkorjem
  4. Na rahlem ognju stopimo maslo in ga počasi vlijemo v rumenjake, dodamo še sok in liker
  5. Moko presejemo, dodamo kakav in počasi vmešamo v rumenjakovo maso
  6. Na rahlo vmešamo še beljake
  7. Namastimo pekač za kolače in pripravljeno maso vlijemo v pekač
  8. V zagreti pečici na 180 st. pečemo 30 – 35 min.
  9. Z zobotrebcem poskusimo, če je pečeno – suh zobotrebec, ko ga izvlečemo. Pustimo, da se malo ohladi, zvrnemo iz pekača.

Moj pekač je premera 24 cm.

To je to. Bolj preprosta peka skoraj ne more biti.

Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom