Ta preprosta sladica z imenom Migliaccio Napoletano iz pšeničnega zdroba in limone je stara sladica iz Neaplja, ki so jo pripravljali ob pustovanju. Hitro pripravljena a čudovitega okusa.
Zahtevnost: enostavno
Čas priprave: 20 min, 30 min peke,0
Sestavine:
- 200 gr pšeničnega zdroba
- 350 gr skute ricotta (lahko tudi naše navadne skute)
- 500 ml mleka
- 100 ml vode
- 30 gr masla
- 250 gr sladkorja
- 3 večja jajca
- 15 ml limoncella
- Ščepec soli
- Naribana lupinica limone in pomaranče
- Žlička vaniljeve arome
Priprava:
- Zmešamo skuto, sladkor in limoncello
- Dodamo jajca, dobro zmešamo z mikserjem
- V drugi posodi zagrejemo mleko, limonino in pomarančno lupinico, vaniljevo aromo, sol
- Dodamo zdrob in dobro mešamo, najbolje z metlico, da se ne naredijo grudice
- Kuhamo ca 5 min, pustimo da se malo ohladi, ca 15 min
- Ohlajeno zdrobovo maso stresemo v skutno maso in spet zelo dobro zmešamo, da ni grudic
- Posodo za peko obložimo s peki papirjem in napolnimo z maso
- Pečemo v ogreti pečici 180 st približno 30 min.
- Sladico lahko pojemo toplo ali hladno.