Čudovita sladica iz zdroba in limone

Ta preprosta sladica z imenom Migliaccio Napoletano iz pšeničnega zdroba in limone je stara sladica iz Neaplja, ki so jo pripravljali ob pustovanju. Hitro pripravljena a čudovitega okusa.

Zahtevnost: enostavno

Čas priprave: 20 min, 30 min peke,0

Sestavine:

  • 200 gr pšeničnega zdroba
  • 350 gr skute ricotta (lahko tudi naše navadne skute)
  • 500 ml mleka
  • 100 ml vode
  • 30 gr masla
  • 250 gr sladkorja
  • 3 večja jajca
  • 15 ml limoncella
  • Ščepec soli
  • Naribana lupinica limone in pomaranče
  • Žlička vaniljeve arome

Priprava:

  1. Zmešamo skuto, sladkor in limoncello
  2. Dodamo jajca, dobro zmešamo z mikserjem
  3. V drugi posodi zagrejemo mleko, limonino in pomarančno lupinico, vaniljevo aromo, sol
  4. Dodamo zdrob in dobro mešamo, najbolje z metlico, da se ne naredijo grudice
  5. Kuhamo ca 5 min, pustimo da se malo ohladi, ca 15 min
  6. Ohlajeno zdrobovo maso stresemo v skutno maso in spet zelo dobro zmešamo, da ni grudic
  7. Posodo za peko obložimo s peki papirjem in napolnimo z maso
  8. Pečemo v ogreti pečici 180 st približno 30 min.
  9. Sladico lahko pojemo toplo ali hladno.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom