Avokado lahko zaradi vsebnosti vitaminov in mineralov ter nenasičenih maščob, imenujemo kar zdravilni sadež. Je skoraj obvezno živilo v zdravem načinu prehranjevanja, saj zmanjšuje utrujenost, povečuje odvajanje strupov iz telesa in dobro vpliva na pravilno raven holesterola.
Sadež dozori po trganju in se zmehča na sobni temperaturi v 4 – 7 dneh.
Avokado lahko uporabite v sadni solati v kombinaciji z banano in jabolkom, za zajtrk s kosmiči ali pripravite okusen namaz. Če ga namažete na toast, mu zelo paše na maslu pečeno jajce ali poširano jajce.
Recept za zelo dober avokadov namaz
Zahtevnost: enostavno
Priprava: 15 min
Sestavine:
- 2 zrela avokada
- Ščepec soli
- 1 žlica mascarpone sira
- 1 limona
- 2 žlici oljčnega olja
- Malo drobnjaka, lahko tudi brez.
Priprava:
- Zrel avokado izdolbemo z žlico, odstranimo koščico.
- Zmešamo vse sestavine v mešalniku.
- Shranimo v steklenem kozarčku, četudi malo oksidira, obstane 2 – 3 dni.