Avokado

Avokado lahko zaradi vsebnosti vitaminov in mineralov ter nenasičenih maščob, imenujemo kar zdravilni sadež. Je skoraj obvezno živilo v zdravem načinu prehranjevanja, saj zmanjšuje utrujenost, povečuje odvajanje strupov iz telesa in dobro vpliva na pravilno raven holesterola.

Sadež dozori po trganju in se zmehča na sobni temperaturi v 4 – 7 dneh.

Avokado lahko uporabite v sadni solati v kombinaciji z banano in jabolkom, za zajtrk s kosmiči ali pripravite okusen namaz. Če ga namažete na toast, mu zelo paše na maslu pečeno jajce ali poširano jajce.

Recept za zelo dober avokadov namaz

Zahtevnost: enostavno

Priprava: 15 min

Sestavine:

  • 2 zrela avokada
  • Ščepec soli
  • 1 žlica mascarpone sira
  • 1 limona
  • 2 žlici oljčnega olja
  • Malo drobnjaka, lahko tudi brez.

Priprava:

  1. Zrel avokado izdolbemo z žlico, odstranimo koščico.
  2. Zmešamo vse sestavine v mešalniku.
  3. Shranimo v steklenem kozarčku, četudi malo oksidira, obstane 2 – 3 dni.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom