To so zelo rahli cmoki s parmezanom in maslom, ki jih lahko pojeste kar same ali pa jih date kot prilogo nemočno začinjenemu mesu.
Zahtevnost: enostavno
Priprava: 40 min
Sestavine za 4 porcije:
- 150 gr pšeničnega zdroba
- 0,8 lit mleka
- 40 gr masla
- 100 gr parmezana
- 2 rumenjaka
Priprava:
- V mleku na počasnem ognju raztopimo maslo, počakamo, da zavre
- V mleko stresemo zdrob in na srednji toploti nenehno mešamo ca 10 min
- Posodo odstavimo, dodamo parmezan in rumenjaka. Hitro mešamo, da ne nastanejo grudice.
- Maso damo na čist pladenj, ki ga prevlečemo z jedilno prozorno folijo. Tako se bo hitreje ohladila
- Pekač srednje velikosti dobro premažemo z maslom
- Ko je masa ohlajena, naredimo kot za oreh velike cmočke in jih polagamo v pekač, tesno eno zraven drugega, lahko tudi eno na drugo, da nastaneta dve vrsti
- Prelijemo s stopljenim maslom in posujemo s parmezanom
- V ogreti pečici na 180 st. pečemo ca. 40 – 50 min, da se zgoraj naredi lepa svetlo rjava skorjica. Lahko pa pečete tudi manj, cmoki so itak kuhani.