Zdrobovi cmoki po rimsko

To so zelo rahli cmoki s parmezanom in maslom, ki jih lahko pojeste kar same ali pa jih date kot prilogo nemočno začinjenemu mesu.

Zahtevnost: enostavno

Priprava: 40 min

Sestavine za 4 porcije:

  • 150 gr pšeničnega zdroba
  • 0,8 lit mleka
  • 40 gr masla
  • 100 gr parmezana
  • 2 rumenjaka

Priprava:

  1. V mleku na počasnem ognju raztopimo maslo, počakamo, da zavre
  2. V mleko stresemo zdrob in na srednji toploti nenehno mešamo ca 10 min
  3. Posodo odstavimo, dodamo parmezan in rumenjaka. Hitro mešamo, da ne nastanejo grudice.
  4. Maso damo na čist pladenj, ki ga prevlečemo z jedilno prozorno folijo. Tako se bo hitreje ohladila
  5. Pekač srednje velikosti dobro premažemo z maslom
  6. Ko je masa ohlajena, naredimo kot za oreh velike cmočke in jih polagamo v pekač, tesno eno zraven drugega, lahko tudi eno na drugo, da nastaneta dve vrsti
  7. Prelijemo s stopljenim maslom in posujemo s parmezanom
  8. V ogreti pečici na 180 st. pečemo ca. 40 – 50 min, da se zgoraj naredi lepa svetlo rjava skorjica.  Lahko pa pečete tudi manj, cmoki so itak kuhani.
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom