Bi radi kuhali, pa ne veste, kako začeti? Stopate na novo življenjsko pot? Pomembno je, da bi se radi naučili kuhati. In to dobro. Po poklicu sem ekonomistka. Ker pa delam ves čas v turizmu in gostinstvu, se zavedam pomena časa, ki nam je na voljo za pripravo jedi. Tečaj sem priredila tako, da se osnov in tehnike učimo ob pripravi jedi. Jedi boste pripravljali samostojno in se tako najhitreje naučili.
Kaj potrebujte?
- željo po kuhanju
- čas ob torkih 4 ure in nekaj vaje doma
- udobno obleko in obutev za 4 ure kuhanja
Kaj boste po zaključku znali/a?
- pripraviti vsaj 25 mednarodnih in slovenskih jedi
- uporabljati različne kuharske tehnike
- sestaviti različne obroke zase, za družino in prijatelje.
Vsebine delavnic:
- osnovne tehnike priprave, dela in zaključka v kuhinji
- nekaj jedi za zajtrk
- bistre in kremne juhe in jušne osnove
- omake
- osnove in priprava jedi iz govedine, svinjine in perutnine: pečenje, peka v pečici, cvrtje
- zelenjavne priloge in samostojne zelenjavne jedi
- testenine in riž
- solate
- sladice: biskvit, sladica v kozarcu, pita, kvašeno testo
- organizacija in izvedba kosila / večerje za domača slavja.
Kaj vključuje cena?
- vodeno kuhanje in peko po programu
- delo v urejenem in prijetnem prostoru
- material in vse pripomočke za delo
- malico in pijačo v času dogodka
- nekaj malega za domov.
Začnemo v torek, 3. 3. 2020, potem pa še naslednje 4 torke: 10., 17., 24., in 31. marec. 2020.
Cena za 5 delavnic je 195 Eur. Cena posamezne delavnice je 45 Eur. Cena za študente 175 Eur. Prijava velja s predhodnim plačilom. Prijavite se na info@petracatering.si. Pošljemo vam prijavnico z vsemi informacijami. Za podrobnejše informacije pokličite: 041 210 015 (Petra).