Lečna solata z bučo
Enostavna večerja ali malica za v službo je zdrava in dovolj nasitna, ko sledi kosilo ali večerja.
Priprava: 45 min
Zahtevnost: enostavno
Sestavine za 2 – 3 porcije:
- 150 gr zelene leče
- 10 češnjevih paradižnikov
- 200 gr pečene buče
- 200 gr mocarele, najbolje bivolje
- Pest svežega drobnjaka ali peteršilja ali bazilike
- Olje, kis, sol, poper in malo gorčice
Postopek:
- Lečo pod hladno vodo splaknemo
- Lečo damo kuhati v hladno vodo, ki jo mora biti 2 x več kot leče. Kuhamo na rahlem ognju ca 25 min
- Bučo narežemo na več kosov in jo damo peli v pečico za 20 min. Po vrhu pokapamo z oljem
- Po 25 minutah poskusimo lečo, če je kuhana. Posolimo z pol žličke soli. Če je kuhana, jo precedimo in s hladno vodo splaknemo
- Buči z žlico odstranimo olupek in jo narežemo še na manjše koščke
- Narežemo paradižnik
- Sesekljamo drobnjak ali peteršilj, zmešamo z vinagred prelivom: sol, poper, kis, olje, česen, malo gorčice
Na krožnik nadevamo spodaj lečo, na lečo razporedimo mocarelo, buče, paradižnik in prelijemo s prelivom.