Solata iz leče in buče

Lečna solata z bučo

Enostavna večerja ali malica za v službo je zdrava in dovolj nasitna, ko sledi kosilo ali večerja.

Priprava: 45 min

Zahtevnost: enostavno

Sestavine za 2 – 3 porcije:

  • 150 gr zelene leče
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 200 gr pečene buče
  • 200 gr mocarele, najbolje bivolje
  • Pest svežega drobnjaka ali peteršilja ali bazilike
  • Olje, kis, sol, poper in malo gorčice

Postopek:

  1. Lečo pod hladno vodo splaknemo
  2. Lečo damo kuhati v hladno vodo, ki jo mora biti 2 x več kot leče. Kuhamo na rahlem ognju ca 25 min
  3. Bučo narežemo na več kosov in jo damo peli v pečico za 20 min. Po vrhu pokapamo z oljem
  4. Po 25 minutah poskusimo lečo, če je kuhana. Posolimo z pol žličke soli. Če je kuhana, jo precedimo in s hladno vodo splaknemo
  5. Buči z žlico odstranimo olupek in jo narežemo še na manjše koščke
  6. Narežemo paradižnik
  7. Sesekljamo drobnjak ali peteršilj, zmešamo z vinagred prelivom: sol, poper, kis, olje, česen, malo gorčice

Na krožnik nadevamo spodaj lečo, na lečo razporedimo mocarelo, buče, paradižnik in prelijemo s prelivom.

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom