Celje na krožniku zgodovine

Vabljeni v petek, 29. 8. 2025 ob 17. uri na edinstveno doživetje zgodovine Celja – sprehod skozi čas z očmi, besedami in okusi! 1. del – Voden ogled starega mestnega jedra (17.00–18.00)Turistična vodnica Urša Sreš, vas bo popeljala skozi zgodovino starega mestnega jedra s poudarkom na zgodbah iz posameznih zgodovinskih obdobij. 2. del – Predstavitev

Celje na krožniku zgodovine Read More »

PIKNIK – malo mi, malo vi

Za dopolnitev vaše klasične žar ponudbe lahko izberete nekaj jedi, s katerimi bo vaš piknik tokrat malo drugačen. Vi pa se boste spočiti pridružili gostom, namesto, da ves čas delate. Izberete lahko med mesnimi in brezmesnimi mediteranskimi jedmi. Količina in vrsta je odvisna od količine in vrste jedi, ki jih pripravite sami in vrste jedcev.

PIKNIK – malo mi, malo vi Read More »

Bešamel omaka (Béchamel sauce)

Bešamel omaka je ena od pet osnovnih omak francoske kuhinje. Za izvor omake obstaja francoska in italijanska verzija. Prva, bolj verjetna, je francoska – poimenovana po finančniku, glavnemu skrbniku francoskega kralja Ludvika XIV, Louisu de Béchameilu v 17. st., njen avtor naj bi bil kuhar Françoisa Pierra de La Varenna, 1651. Druga verzija je italijanska

Bešamel omaka (Béchamel sauce) Read More »