Libum – Kruhki z mladim sirom

Slastni kruhki iz starorimskega obdobja, primerni kot prigrizek za družbo ob pivu ali vinu ali kot priloga drugi jedi. Namesto lovorja uporabimo lahko rožmarinove vejice. Dobri so topli ali hladni. Recept iz Interreg projekta Heriterra. Posode so replike starorimske posode Lončarstva Bahor.

Zahtevnost: enostavno

Čas priprave: 10 min, peka 30 min, hlajenje 20 min

Sestavine za 6 malih hlebčkov, premera ca. 8 cm:

  • 350 gr feta sira (lahko tudi kak drug mladi sir)
  • 250 gr moke, lahko pšenične ali pirine
  • 200 gr ricotte (lahko tudi pasirane skute)
  • 1 jajce
  • Sol (malo, ker je feta sir slan)
  • Lovorjevi listi ali rožmarinove vejice za peko

Priprava:

  1. Zmešamo vse sestavine razen lovorjevih listov
  2. Če je masa premokra, lahko dodamo še malo moke
  3. Maso razdelimo na 6 delov in oblikujemo hlebčke
  4. V pekač damo lovorjeve liste in na liste položimo hlebček
  5. Hlebčke zarežemo na 6 delov
  6. Pečemo v zagreti pečici na 180 st. približno 30 min – 40 min, da se lepo zarumenijo
  7. Ko so hlebčki pečeni, pustimo, da se učvrstijo 10 – 20 min. Dobri so tudi hladni.
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom