Kulinarična delavnica Grška kuhinja

KULINARIČNA DELAVNICA GRŠKE KUHINJE, 16. 10. 2025 ob 16.30 v Studio Fržek, Brezovica pri Ljubljani. Pripravili bomo 3-4 predjedi, glavno jed in sladico. Predhodno kuharsko znanje ni potrebno, saj vse kuhamo vodeno po receptih. Po zaključku kuhanja bomo, kot pravi Grki, vse pripravljeno tudi pojedli. Z grškimi jedmi boste zablesteli, ko jih boste sami pripravili […]

Kulinarična delavnica Grška kuhinja Read More »

Značilnosti srednjeveške kuhinje

Tudi v srednjem veku je bila velika razlika med jedmi bogatih, ki so jedli zelo različne jedi in revežev, ki so v glavnem jedli kaše in čežane. Značilnost srednjeveške kuhinje so bili dim, ogenj in tema: preprosto ognjišče na kmetiji, zidan odprt štedilnik meščanske gospodinje ali osem odprtih štedilnikov z napo za dim v kuhinji

Značilnosti srednjeveške kuhinje Read More »

CELJE NA KROŽNIKU ZGODOVINE

O zgodovini hrane in prehrani na Celjskem območju, sem pripravila nekaj zanimivosti, kot uvod v enkratno doživetje na dogodku »CELJE NA KROŽNIKU ZGODOVINE«, 29. 8. 2025 ob 17. uri v Celju. Naši predniki so bili najprej rastlinojedi, pred ca. 5 mio leti so začeli uživati meso, ki naj bi skupaj z maščobami bilo tudi vzrok

CELJE NA KROŽNIKU ZGODOVINE Read More »