Kako pripraviti dobro pogostitev, napotki št. 3

Zdaj, ko vemo, kaj bomo pripravili, koliko in katera živila moramo nabaviti, si naredimo terminski plan. Tako bomo svojo pogostitev pripravili z veliko manj stresa in z več veselja.

Korak št. 3. kako se lotimo dela? Naredimo si terminski plan

Če planirate v naprej priporočam, da vsako novo jed, prej preizkusite – pripravite za običajno domače kosilo. Če ne, sledite receptu ali pa si oglejte na YouTube, kako jed pripravljajo drugi.

Terminski plan, ki ga priporočam za pripravo pogostitve, si oglejte tu:  

  • Tri dni pred dogodkom napišem seznam in količino živil, ki jih potrebujem. Pregledam vse, tudi običajna živila (sol, moka, olje…) da mi med pripravo česa ne zmanjka. Hodim vedno v isto verigo trgovin, zato točno vem, kaj imajo in kaj moram poiskati drugje.
  • Dva dni pred dogodkom grem v nabavo; vedno se zgodi, da v eni trgovini ne najdem vsega,  zato si je tudi za nabavo treba vzeti čas. Obstaja pa možnost naročila na dom! Zelo praktično.
  • Doma še enkrat preverim, ali sem nabavila vse iz seznama živil.
  • Če je jedi veliko, si zapišem, v kateri posodi bom kaj pripravljala in servirala. Nerodno je, če imaš med kuho večino posode v obdelavi v pomivalcu in ostaneš brez. Se je že zgodilo…
  • Dan pred dogodkom naredim vso PRIPRAVO: narežem zelenjavo in shranim v posodice. Juhe, enolončnice, golaže ipd., itak pripravim dan prej.
  • Dan pred dogodkom obvezno naredim sladico, še posebej torte, ki morajo malo »odležati«. S sladico je običajno kar nekaj dela. Zato si je treba vzeti čas v čisti in urejeni kuhinji. Tako se bolje počutim, ker nisem v stresu, sladica pa je še boljša.  
  • Na dan dogodka začnem s kuhanjem in pečenjem po vrsti, tako kot sem si zamislila.

S pravočasno in dobro organizirano pripravo si olajšam delo, delam z veseljem in z veliko manj stresa. Ne pozabimo tudi na druge družinske člane, ki nam bodo raje in z veseljem priskočili na pomoč, če bomo umirjeni in dobre volje

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook

Deli z elektronsko pošto ali facebookom