Petrine domače sladice
Sladice pečem brez umetnih dodatkov, barvil, konzervansov, ki se zaradi lepšega videza in daljšega roka trajanja, uporabljajo v slaščičarstvu.

Sladice so večinoma manj sladke, uporabljam rjav trsni sladkor, jajca iz hlevske reje in kjer je zaradi strukture sladice možno, pirino moko. Pirina moka ima manj glutena, je lažje prebavljiva, ima več vlaknin kot pšenična.
Dekoracija je klasična. Velikost torte je 26 cm premera ali 14 – 16 kos, možna je tudi velikost 20 (- 4 €) in 28 cm (+ 6 €).
Sezonske - zimske sladice
Torte: Sacher, višnjeva, tiramisu, mandljeva s čokolado brez moke, premer 26 cm, cena 36 €
Jogurtov Cheese cake s pistacijo in medom, premer 26 cm, cena 32 €
Opera torta, 48 €, 12- 14 kos
Limonina pita – klasični francoski limonin tart, 36 €
Jabolčna pita z mandlji, 28 €
Tarte tatin – narobe obrnjena jabolčna ali hruškova pita, 28 €
Sivkin kolač, 18 €
Medeni kolač s suhim sadjem 28 €
Figova rolada z orehi in kavno kremo, 14 – 16 kos, 36 €
Veronikin štrudelj v plasteh: skuta + jabolka + hruške, 1 pekač 2 x 40 cm ali 14 – 16 kos, 30 €
Kremšnite (15 kos), kuhana krema, smetana ž, 48 €
Brez glutena:
Torta kraljice Shiba: mandljeva torta s čokolado, premer 26 cm, cena 36 €
Celjske Rolce z oreščki in suhim sadjem, 10 kos, 20 €
Potice, pečene v glinenem pekaču, pirina moka, rjav trsni sladkor, teža 1,1 - 1,2 kg
Makova, pehtranova, 19 €
Lešnikova, mandljeva s kokosom, orehova, rožičeva s figami, 22 €
Naročilo
4 – 5 dni prej: petra.zlatoper@gmail.com, tel.: 041 210 015
Možna je dostava ali prevzem ob sobotah na Celjski mestni tržnici.
Cenik velja od 1. 12. 2022 dalje.
Petra Zlatoper, s.p.